Strategia de promovare a egalităţii rasiale

Descarca: Strategia UEFA de promovare a egalitatii rasiale

UEFA împotriva Rasismului – Rezoluţie (articolul 45.05a)

 1. Statutele UEFA prevăd că un obiectiv esenţial este promovarea fotbalului în întreaga lume prin Europa într-un spirit de pace, înţelegere, joc echitabil şi fără discriminare de vreun un fel.
 2. în mod similar, cele 11 valori cheie ale UEFA conţin angajamentul prin care UEFA va adopta o toleranţă zero a abordării rasismului.
 3. Aceeaşi 11 valori declară că fotbalul trebuie să dea un exemplu. Fotbalul uneşte oameni şi transcende diferenţele. Respectul este aşadar un principiu cheie al jocului.
 4. în acest context, fotbalul european este unit în credinţa sa fermă că rasismul şi alte forme de discriminare trebuie să fie excluse din fotbal, o dată pentru totdeauna.
 5. UEFA şi asociaţiile sale membre, prin prezenta, decid să îşi dubleze din nou eforturile de a face eradicarea rasismului din fotbal. Trebuie aplicate sancţiuni mai stricte pentru orice formă de comportament rasist care afectează jocul.
 6. Arbitrii ar trebui să oprească, să suspende sau chiar să abandoneze un meci dacă apar incidente rasiste. Urmând liniile directoare în trei etape ale UEFA, un meci va fi mai întâi oprit şi public avertisment dat. în al doilea rând, meciul va fi suspendat pentru o perioadă de timp. în al treilea rând şi după coordonarea cu ofiţerii de securitate, meciul va fi abandonat dacă este rasist comportamentul nu a încetat. în acest caz, echipa responsabilă pierde.
 7. Orice jucător sau oficial al echipei găsit vinovat de conduită rasistă trebuie suspendat pentru cel puţin zece meciuri (sau o perioadă corespunzătoare de timp pentru reprezentanţii clubului).
 8. Dacă suporterii unui club sau ai unei echipe naţionale se angajează într-un comportament rasist, acesta trebuie să fie sancţionat (pentru o primă infracţiune) cu închiderea parţială a stadionului cu privire la secţie unde a avut loc incidentul rasist. Pentru a doua infracţiune, aceasta trebuie sancţionată o închidere completă a stadionului, precum şi o penalitate financiară. în plus, susţinătorii au găsit vinovat de comportament rasist ar trebui să îi interzică participarea la viitor la meciuri autorităţile de stat.
 9. Cluburile şi asociaţii naţionale trebuie să deruleze programe de conştientizare pentru a face faţă rasismul. în plus, ar trebui să fie sancţiuni disciplinare pentru orice comportament rasist însoţită de astfel de programe de conştientizare, pe care organizaţiile anti-rasism le-ar putea ajuta cu ajutor. Educaţia va ajuta la rezolvarea problemei, atât în fotbal, cât şi într-o societate mai largă
 10. Jucători şi antrenori trebuie să fie, de asemenea, lideri în lupta împotriva rasismului. Vorbiţi împotriva lui – partea ta a datoriei tale la fotbal.
 11. UEFA este pe deplin angajată în aceste politici puternice de sancţionare şi conştientizare şi în toate asociaţiile naţionale sprijină punerea în aplicare a unor politici similare, având în vedere circumstanţele interne proprii. Fotbalul are legătură cu conducerea, atât în afara cât şi în afara câmp. Fotbalul european este unit împotriva rasismului. Să încetăm rasismul. Acum.

UEFA împotriva Rasismului – Rezoluţie (articolul 45.05a)