90 de minute mai despart Viitorul Șelimbăr de Liga a II-a! Se rescrie istoria comunei noastre!

După un sezon absolut incredibil în care echipa noastră a reușit 16 victorii și două remize, Viitorul Șelimbăr a continuat seria evoluțiilor bune și în cele trei jocuri de baraj, partide care ne-au propulsat la doar 90 de minute de accederea în al doilea eșalon fotbalistic al țării noastre!

Viitorul Șelimbăr a trecut în prima manșă a finalei pentru promovare în Liga a II-a cu 2-0 de Măgura Cisnădie, iar victoria obținută sâmbătă ne duce și mai aproape de ceea ce părea un vis în urmă cu un sezon!

”Suntem foarte aproape de a încununa un an de muncă asiduă cu o promovare în cel de-al doilea eșalon! Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea fiecărui om din cadrul echipei noastre, iar pe această cale vreau sa le mulțumesc tuturor pentru aportul adus până în acest moment!”, a declarat Remus Șerban, vicepreședintele echipei.

Sâmbătă la Avrig va avea loc returul barajului pentru promovare, iar Viitorul Șelimbăr este favorită pentru accederea în Liga a II-a, însă pentru acest lucru mai avem 90 de minute de muncă, dăruire și concentrare la cel mai înalt nivel posibil!

„Ne desparte un meci de ceea ce ne-am propus. Suntem pregătiți pentru asta, dar nu de acum, de când am venit aici pentru asta ne-am pregătit. Cum am spus și după meciul de la Chișineu Criș și o spun și acum, suntem 60% favoriți. Nu tratez nici un meci superficial, iar băieții au înțeles asta de când ne-am întâlnit luni la antrenament. Știm ce ne așteaptă, vom evolua împotriva unui adversar care nu are ce pierde și trebuie să fim foarte atenți”, a declarat Florin Maxim, antrenorul echipei Viitorul Șelimbăr.

Ascensiunea echipei noastre a început în momentul în care Florin Maxim a acceptat propunerea conducerii noastre de a colabora cu Viitorul Șelimbăr, iar de atunci gruparea șelimbăreană nu a cedat nici o partidă oficială, singurul eșec fiind pricinuit de virusul Covid-19, în meciul din Cupa României cu Universitatea Cluj, meci care nu s-a disputat.

Alex Curtean: ”Punem comuna pe harta fotbalului! O promovare la Liga a II-a ar crea o emulație și mai mare la nivelul comunității”

Întrat pe parcursul primei reprize a meciului tur de baraj cu Măgura Cisnădie, Alexandru Curtean a schimbat fața jocului, în special în repriza secundă când a reușit, grație unor acțiuni personale, să destabilizeze defensiva echipei din Cisnădie.

„Este ultimul meci! Ultimele 90 de minute! Asta am vorbit cu toții, cu conducerea, cu antrenorii. Nu e nimic diferit față de alt meci, suntem pregătiți, doar că acum e finalul acestui sezon competițional. Avem un avantaj bun după meciul tur, dar nu dorim sa ținem cont de el. Vrem să arătăm tuturor ceea ce suntem, pentru asta am muncit în ultimul an, an și jumătate”, a declarat Alexandru Curtean.

Deși are partide în Champions League, Alexandru Curtean, se află la prima promovare din Liga a III-a, în Liga a II-a. Cu toate că are o altă experiență în lumea sportului rege, a găsit mereu calea să-și motiveze colegii înaintea partidelor dificile din campionat. Faptul că locuiește în comuna Șelimbăr, acest meci final de baraj reprezintă și mai mult pentru el, menționând de multe ori modul în care comuna Șelimbăr se va bucura de mai multă promovare și notorietate odată cu promovarea în eșalonul secund.

Cred că reușim să facem o imagine foarte bună comunității din Șelimbăr deoarece o astfel de realizare nu a mai existat în comuna noastră. Cel mai probabil vom fi singura comună din Liga a II-a și atunci va fi important obiectivul atât fotbalistic, cât și pentru comunitate. Punem comuna pe harta fotbalului! Sunt mulți jucători cunoscuți la noi, antrenori, dar ne-am creat – și continuăm să creăm – o identitate! Consider că o promovare în Liga a II-a va uni și mai mult comunitatea și cred că am creat deja o emulație atât la seniori, cât și la juniori. Odată promovați vrem să și muncim bine nu să facem doar act de prezență în eșalonul secund”, a mai declarat Alexandru Curtean.

Copii din comună vin la fotbal! Nu costă nimic ci doar timp, ambiție și dedicare!

Pe lângă echipa de seniori, oficialii clubului șelimbărean au pus bazele unei adevărate piramide din punct de vedere al centrului de copii și juniori, centru care însumează la ora actuală peste 100 de viitori fotbaliști.

„Performanțele echipei mari sunt doar începutul, însă pe noi ne preocupă să dezvoltăm foarte mult centrul de copii și juniori pentru ca în timp să putem crește și promova fotbaliști din propria curte. La Viitorul Șelimbăr nu există taxă, cotizație, nici un fel de plată pentru cei care participă la antrenamentele grupelor de juniori, iar aceste grupe sunt împărțite la ora actuală pentru fiecare sat. Avem juniori la Șelimbăr, Veștem, urmează Mohu și Bungard, astfel încât cei mici să se poată bucura de sportul rege. Trebuie să menționăm că toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul Primăriei Comunei Șelimbăr, a Consiliului Local Șelimbăr, dar și a oamenilor din mediul privat care au acceptat să se alăture proiectului nostru”, a mai declarat Șerban Remus, vicepreședintele Viitorul Șelimbar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.