Claudiu Giura, de la rezerva la titular incontestabil!

Claudiu Giura, fotbalistul de la Viitorul Șelimbăr care a demonstrat că pasul de la rezerva la titular incontestabil poate părea ușor, atunci când muncești.

Claudiu Giura este unul dintre fotbaliștii echipei Viitorul Șelimbăr care în anul 2020 a avut o ascensiune fulminantă, acesta a trecut de la statutul de rezerva neutilizata sau jucător care nu prindea lotul, la cel de titular incontestabil și om de bază în echipa lui Florin Maxim.

Născut pe 16 ianuarie 2001, mijlocașul central al echipei antrenate de Florin Maxim a sosit la Șelimbăr imediat după ce echipa a promovat în Liga a III-a, însă minutele pe care el le bifa erau mai multe la echipa secundă decât la echipa din eșalonul terț.

Fotbalistul Viitorului a povestit cum a făcut această trecere de la statutul de rezervă la cel de titular.

„De la venirea noului antrenor am început să am mai multă încredere în mine datorită lui Florin Maxim. Consider că modul în care a pus problema noul antrenor și felul în care a purtat discuții individuale m-au făcut să înțeleg foarte bine ceea ce vrea de la mine, iar mie mi-a oferit încredere și dorința de a progresa”, a declarat Claudiu Giura, mijlocaș Viitorul Șelimbăr.

Până în prezent Claudiu Giura a evoluat pentru Alma Sibiu, Ardealul Cluj, FC Hermannstadt II, îi are ca fotbaliști favoriți pe Luka Modric și Gheorghe Hagi, iar dorințele pentru 2021 sunt legate strict de echipă.

 „2020 a fost un an foarte bun din toate punctele de vedere, iar de la 2021 îmi doresc promovare alături de Viitorul Șelimbăr și desigur să scăpăm de toată nebunia asta cu pandemia, pentru că e neplăcut să joci fără spectatori în tribune”, a mai punctat Claudiu Giura.

Florin Maxim: „Nu aveai cum să nu-l sesizezi pe Giura”

Antrenorul echipei Viitorul Șelimbăr, Florin Maxim, a menționat că mijlocașul Claudiu Giura i-a ieșit în evidență încă de la primele ședințe de pregătire.

„Claudiu Giura e un copil foarte inteligent, e un băiat muncitor, nu aveai cum să nu-l sesizezi, îți atrage atenția, contrar fizicului pe care îl are. Dar depinde ce vrei de la mijlocașul central, e un jucător care a progresat foarte mult, ca toți ceilalți de altfel. Mi-a plăcut că înțelege foarte rapid ceea ce îi ceri, e foarte conștiincios”, a declarat Florin Maxim, antrenorul principal al echipei Viitorul Șelimbăr.

Unul dintre marile regrete ale anului 2020 pentru jucătorii echipei din Șelimbăr este legat de nedisputarea meciului cu Universitatea Cluj, partidă care ar fi încununat cea mai mare performanță din istoria clubului, iar disputa cu „șepcile roșii” ar fi reprezentat cel mai important meci de la înființarea  echipei noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.