BI-INTERVIU: Căpitanul Alex Curtean și mijlocașul Alexandru Neacșa vorbesc despre performanțele echipei Viitorul Șelimbăr

Viitorul Șelimbăr vă oferă un bi-interviu cu doi dintre cei mai exponențiali jucători ai echipei. Aceștia au evoluat atât în prima ligă, cât și în campionate externe, de asemenea fiecare a bifat meciuri în cupele europene. 

Cum ți s-a părut anul 2020 din punct de vedere fotbalistic?

Alex Curtean: „Mi s-a părut prima  jumătate de an irosită, după care a fost exact invers. A fost un an foarte reușit, un an bun pentru noi ca echipă”

Alex Neacșa: „A fost un an 2020 plin de încercări, de provocări noi, având în vedere situația medicală la nivel național, care ne-a afectat și pe noi. A fost un 2020 al situației de cotitură aș putea spune pentru viitor, dar un 2020 din care putem învăța multe lucruri noi”

Mulți oameni spun că seria în care evoluăm noi este una modestă. Ce le-ați răspunde?

Ale Curtean: ”Din punctul meu de vedere chiar nu contează ceea ce spun oamenii. Noi știm ce fel de echipă suntem, nu ne gândim la adversar, noi ne gândim la ceea ce avem noi de făcut, cred ca e foarte posibil să fii avut aceleași rezultate indiferent în care din cele nouă serii am fi jucat. Să nu uităm ce meciuri amicale am avut și cu ce adversari”

Alex Neacșa: „Seria nu este una slabă, la fel cum nu putem spune că alte serii sunt mai puternice. Categoric putem spune că Viitorul Șelimbăr are jucători, antrenori și oameni în conducere potriviți pentru ceea ce se dorește la nivelul ligii a treia și nu numai. Obiectivul nostru nu este cel de a demonstra în Liga a III-a, ci de a promova pentru a ne duela în ligile superioare. Cred că nu întâmplător suntem singura echipă  cu maxim de puncte în tur din totalul de 100 de participante”

Cum ați descrie echipa din Șelimbăr ținând cont de faptul că de-a lungul carierei ai evoluat și la un alt nivel?

Alex Curtean: ”Nu aș compara! E un club în creștere, un club nou, tot ce înseamnă conducere, antrenori, toată lumea crește. Avem fotbaliști foarte buni, staff-ul este foarte bun, conducerea este ambițioasă ceea ce se vede în momentul în care vorbim despre obiective. Toate acestea pot fi confirmate de îndeplinirea obiectivului pe care îl avem”

Alex Neacșa: „O echipă bine așezată la nivel administrativ, cu niște jucători care știu ce înseamnă să te bați la primele locuri având în vedere că avem în lot jucători ca Tătar, Curtean, care au multe meciuri atât în prima ligă, dar au și experiența unor promovări”

Care dintre tinerii jucători crezi că are cele mai mari șanse să îți calce pe urme?

Alex Curtean: „Avem câțiva jucători tineri cu potențial foarte bun, cred că sunt 5-6 băieți care au potențial să crească. Cred ca pe fiecare poziție avem jucători cu potențial. Sunt sigur că pentru ei Viitorul Șelimbăr va fi o rampă de lansare, la fel cum a fost si pentru Bogdan Rotar”

Alex Neacșa: „Având în vedere că postul pe care-l joc este de mijlocaș lateral sau mijlocaș ofensiv, pot spune că Andrei Roșu și Cătălin Tineiu ar putea să îmi calce pe urme cu ușurință”

Ce așteptări ai de la anul 2021?

Alex Curtean:În primul rând m-a dus gândul la pandemie. Sper din tot sufletul să se termine cât mai repede posibil această pandemie. Îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă! Fotbalistic îmi doresc să promovăm, iar pe plan personal vreau să am un retur mai bun decât am avut în prima parte a sezonului, poate îmi doresc să fiu mai încisiv și mai decisiv, pentru că e loc de mult mai mult, atât la mine cât și la colegii mei”

Alex Neacșa: „Pe plan profesional am multe așteptări de la 2021 și sper ca acestea să se concretizeze în vară. Doresc să promovez cu această echipă frumoasă pentru că merită. Îmi doresc multă sănătate, pentru că în această perioadă am învățat să prețuim mai mult și acest aspect pe care putem spune că noi ca oameni îl ignoram înainte”

Ce ai schimba la tine, ținând cont de experiențele avute?

Alex Curtean:Cred că de multe ori îmi pasă de cei din jur și de multe ori mă preocupă foarte mult ce fac ceilalți dar în mod pozitiv și uneori probabil că mai uit de mine. Cred că ar trebui să mai reduc puțin din chestia asta și să mă ocup mai mult de mine în teren”

Alex Neacșa:  „Aș încerca să fiu puțin mai temperat, asta aș schimba pentru că sunt un om impulsiv și nu neapărat un om negativ, dar nu îmi place să pierd. Dacă ar fi să schimb ceva probabil mi-aș schimba și modul de comunicare pentru că sunt un om direct și de multe ori poate îi deranjez pe ceilalți cu sinceritatea mea”

Ce ai schimba la Curtean/Neacșa?

Alex Curtean:Eu dacă aș putea l-aș pune să se antreneze mult mai mult extra, pentru că alături de echipă se antrenează foarte bine, însă chiar cred că e jucător de Liga 1 și dacă ar face asta probabil ar ajunge din nou acolo pentru că eu chiar cred în calitățile lui

Alex Neacșa: „Sincer, nu aș schimba nimic la Alex Curtean, pentru că el e Alex Curtean așa cum e. Dar ca să răspund la întrebare, are o atitudine foarte corectă și de un nivel fotbalistic foarte ridicat ceea ce câteodată pentru nivelul ligii a III-a și pentru unii colegi e un pic prea mult și poate la fel ca și mine jucând la un anumit nivel, ne așteptăm ca toată lumea să se comporte ca atare. Cred că și el își dorește uneori prea mult”

Ce te gândești să faci atunci când vei renunța la cariera de jucător?

Alex Curtean:Mi-ar face plăcere să rămân în fotbal după ce o să renunț la cariera de fotbalist. Din păcate momentan nu am inițiat nimic în acest sens, dar m-ar tenta așa ceva, însă nu sunt hotărât, dar mă văd în continuare în fotbal

Alex Neacșa: „Clar antrenor! Mă văd făcând această meserie, antrenor în continuare. Ca model îmi place Klopp de la Liveropool și Guardiola de la Bayern Munchen. Din România îmi place Bogdan Andone”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.