INTERVIU: Florin Maxim, antrenorul care a schimbat fața echipei Viitorul Șelimbăr

Viitorul Șelimbăr s-a schimbat radical din momentul în care antrenorul Florin Maxim a sosit la echipă. Formația care era numită ”campioana egalurilor” a început să câștige sub comanda tehnicianului venit de la FC Voluntari, tehnician care și-a pus imediat amprenta asupra evoluției fotbaliștilor din Șelimbăr. 

SBSport.ro a stat de vorbă cu Florin Maxim și a încercat să afle câteva din secretele acestuia. Va prezentă mai jos interviul cu Florin Maxim.

Florin, începe returul, ceva mai târziu  pentru voi, cum privești partea secundă a campionatului?

Florin Maxim: Aștept returul cu încredere, am lucrat bine în pauza competițională și am toate motivele să am încredere în echipa pe care o pregătesc.

Cum privești campania de achiziții efectuată în această pauză competițională?

Florin Maxim: Nu sunt adeptul schimbărilor, îmi place să ofer încredere jucătorilor, de aceea nu au fost multe plecări de la echipă. Am încercat să acoperim niște posturi și să creăm concurență.

Echipa e neînvinsă cu tine pe bancă în meciurile oficiale, care e secretu, ce ai făcut diferit de când ai preluat echipa?

Florin Maxim: Eu zic că nu am făcut nimic diferit, când am ajuns la echipă am avut o discuție cu grupul și le-am spus modul meu de a vedea fotbalul și jocul de fotbal și adică: Să fim corecți în pregătire, să intrăm concentrați în joc, să punem în practică ceea ce lucrăm, să luptăm și la sfârșitul jocului vedem ce am obținut.

Știu că în lotul pe care îl pregătești sunt mulți tineri, care este argumentul pentru care riști să jocu cu jucători lipsiți de experienă, asta pentru că majoritatea antrenorilor preferă fotbaliștii experimentați?

Florin Maxim: În echipa asta există un mixt bun între jucători tineri și jucători cu experiență, dar tot timpul le spun că aici suntem la Viitorul Șelimbăr, la Liga a III-a, pentru mine cine intră în teren nu este junior sau senior, sunt jucători din cadrul echipei.

Cum ți se pare nivelul fotbalului în Seria a V-a, serie în care antrenezi pentru prima data?

Florin Maxim: Este o serie echilibrată cu echipe de nivel apropiat. Știu că în pauza de iarnă majoritatea echipelor s-au întărit, indiferent că sunt cele care luptă pentru promovare sau pentru evitarea retrogradării.

Florin Maxim a venit la Viitorul Șelimbăr de la FC Voluntari II, iar în cariera de jucător acesta a evoluat pentru echipe precum: Aurul Brad, Corvinul Hunedoara, Steaua București, Unirea Alba Iulia, UM Timișoara, Sportul Studențesc, Farul Constanța, Poli Timișoara, Petrolul Poliești, Concordia Chiajna și FC Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.